Pisztáciás   zöld   tea   tiramisu


pisztácia zöld tea tiramisu
  Hallom, hogy "Pesten" szakéval készített zöld teás tiramisú kering a japán jellegű éttermekben. Én szakéra sose gondoltam, bár a neve nyilván húzóssá teszi, de a legjobb, ha saját anyagokat használunk az egyetlen, autentikus és világszínvonalú zöld tea mellé. Igazából annak a hangját kell hallanunk.
füge tiramisu matcha zöld teával
A Balatonon minden eladó. Eladó a kis nyaraló, a föld, a vitorlás és persze a bor. A Hauswein felirat legtöbbször napra kitett műanyag hordócskák alatt virít jelezve, hogy könnyen szállítható. Kéznél van a szomszéd, aki szintén termel bort és amikor választok két fajtát előkapja a gumitömlőt, szájába veszi, egyik vége hordó, másik vége műanyag palack és szívni kezdi, majd zutty. A higiéniát egy vizes lavór szolgáltatja. A bor Hauswein létére nem olcsó, két nap múlva pedig már zavaros, megtört. Főzni talán még jó lesz, megmosunk és beáztatunk vele 500 gramm pisztáciát és átáztatunk vele egy adag piskótát, amit kevés cukorral és matchával keverünk össze. Elkészítjük a mascarpone alapkrémet, alátesszük a matchás piskótát és a krémbe keverjük a pisztáciát. Jut a tetejére is egy kevés szitált matcha zöld tea fölé.

Eldugtuk a Balaton rossz házi borát a tea mögé.
hauswein haustee
 
 
 
 
Ugrás az oldal tetejére