Mizoleves   tenchával



yinko mizo
Hozzávalók
1 liter víz
1 adag tofu
1 szál póréhagyma
1 szál újhagyma
Shiro mizo
Édes szaké
10 gramm Yinko
Fehér, vagy vörös húsú tengeri hal


Nem igényel különösebb felkészültséget, tulajdonképpen mindent meg kell főzni. A póréhagyma nem kötelező, de 4-5 karika, jót tesz neki. A lényeg a hozzávalók megfelelő időzítésén múlik. legelőször a póréhagymával felforraljuk a vizet, beletesszük a haldarabokat, némi átpasszírozott halat, 8-10 perc elteltével követi a tofu, majd az édes szaké, végül a mizo, amire már alig 1-2 percet hagyunk. A tűzről levéve belelógatunk7 gramm teát, 3 perc elteltével kivesszük, némi levelet visszahagyhatunk a levesben. Tálalás előtt rászórjuk a hagymát és a tetejére yint, vagy ha van rá pénzünk, tenchát szórunk..

Megjegyzés:

Só akkor kell hozzá, ha a hal ezt igényli. Forrón tálaljuk. Más verzióban sötét mizóval shiitake gombával és hojichával isteni.

 

 



 
Ugrás az oldal tetejére