A JAPÁN ZÖLD TEÁK ÉS AZ EGÉSZSÉG

A tea hatása

 
usucha main koyamaen.jpg      

A XII. század végén, Eisai zen szerzetes, akia zen buddhizmust és a teát meghonosította Japánban egy tézist írt a teáról ‘Kissa Yojoki’ címmel, amelyben így foglalta össze a tea jótéteményeit: ‘A tea egy életelixír és a hosszú élet varázsszere.’ A tea mindmáig egyik legfontosabb kulturális antropológiai szerepe az, hogy  sokféle jótékony hatást tulajdonítva fogyasztásának, orvosságnak tekintik. A matcha esetében a tea nem csupán vízben oldható teaöntet, hanem magát a porrá őrölt levelet fogyasztjuk el a legnemesebb formában a lehető legnagyobb mérékben átadva testünknek a tea jótékony hatását. 
Manapság a teafogyasztás minősége és formája is sokat változott, de méginkább nőtt az emberi szervezetre gyakorolt hatások kutatása és azok jelentősége. Az egyre elmélyültebb tudományos kutatás nep, mint nap publikált eredményei megnövelték az eredeti, különleges minőségű tea iránti érdeklődést és növelték a tea fogyasztását.


Magas vérnyomást ellenőrzó ágensek
Gamma-amino vajsav (GABA), katechinek, teanin

Öregedést lassító ágensek
 E-vitamin, katechinek

Cukorbetegség kialakulását befolyásoló összetevők
E-vitamin, katechinek, összetett polysacharidek

Daganatos betegségek megelőzése:
C-vitamin, katechinek, flavonol

Légzörendszer karbantartása
Chlorophyll, katechinek, flavonol

Fogszuvasodás megelőzése
Vitamin E, katechinek, összetett polysacharidek

Influenza megelőzése
C-vitamin, katechinek

Kiválasztás segítése
Koffein

Emésztés segítése
Koffein

 

Ízlelőszervi rendellenességek
Ásványi anyagok (Cink)

Agyi Idegsejtek aktiválása
Teanin, Gamma-amino vajsav (GABA)

Vérkoleszterin ellenőrzése
katechinek

Az immunrendszer megerősítése
 C-Vitamin, katechinek, ásványi anyagok (Zinc), béta-karotin

Antibakteriális hatások
katechinek, szaponin

Aroma terápiás hatások
Aromás, illóolaj komponensek

Hályog prevenció
 E-Vitamin

Emésztőszervi rendellenességek
Rostanyagok, emésztés élénkítése

 

Amikor matchát iszunk, minden, nem vízben oldódó összetevőt, úgymint klorofilt, A és E-vitemint, béta-karotint, különféle ásványi anyagokat, fehérjéket, rostokat elérhetővé teszünk a szervezet számára, ehhez jön az a nagy számú, vízben oldódó komponens, amelyeknek jótékony hatása már jól ismert.

 
Ugrás az oldal tetejére