matcha   zöld   tea   torta   mascarpone   mázzal


matcha torta mascarpone head
Matcha torta mascarpone mázzal Ez a torta mai teakonyhai tudásunk, egyúttal hitvallásunk legjavát nyújtja, mert tömény, kerek, tömör és zöld. Mint minden recept előző recepteken és konyhai trükkökön alapul, de a lényeg természetesen a tea.
Hozzávalók:
9 tojás
315 gramm vaj
3 dl tejszín
sütőpor
140 gramm liszt
440 gramm kristálycukor
30 gramm matcha Wakatake
a bevonathoz 200 gramm mascarpone
300 gramm kristálycukor
1 dl víz
1 tojás

 

 

 

matcha torta
Egy külön tálban melegítsünk fel és keverjünk össze teljesen csomómentesre 3 dl tejszínt 100 gramm cukorral és a matchával. Használhatunk mixert, vagy cukrász habverőt, vagy amit akarunk. Várjuk meg, amíg kihűl. Keverjük el a 9 tojás sárgáját a cukorral, miután már krémessé vált, adagoljuk hozzá a szobahőmérsékletűre felengedett vajat és hagyjuk állni egy kicsit, öntsük hozzá a matchás tejszínt, szitáljuk rá a lisztet és a sütőport és keverjük cukrászkeverővel, vagy fakanállal egészen krémesre. A színe meglehetősen vad zöld lesz. Egy cukrásztálban némi cukorral verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Amikor elég keménynek érezzük, óvatosan forgassuk össze a matcha krémmel és lassan keverjük egyenletes állagúra. Vajazzunk ki egy 28 cm-es tortaformát, tegyünk bele lisztet, vagy sütőpapírt, öntsük bele a tortakrém felét, majd kb 180 Co-on 35 percen át süssük egyenletesre. Ehhez jól kell ismerni sütőnket, a matchás tésztának nem igazán áll jól a pirult szín.
Miután mindkét felét kisütöttük és hagytuk kihűlni elkészítjük a tortára való cukrászkrémet. Ehhez a mascarpone egyik felét összekeverjük 1 szűk evőkanálnyi matchával és 3 evőkanálnyi cukorral, esetleg tehetünk hozzá egy tojássárgáját. 1 dl vízben feloldunk 300 gramm cukrot és cukormázat készítünk, amihez hozzákeverjük a mascarpone másik felét. A zöld krémet a torták közé kenjük, a mascarponés cukrászkrémmel és mázzal pedig bevonjuk az egész tortát.Voilá.
matcha torta mascarpone
 
Ugrás az oldal tetejére