Alibi   csokitorta   zöld   teával


Ali
 
Matcha zöld tea csokitorta
 
 
Tökéletes a következő helyzetekre: váratlan vendégek, ajándék váratlan vendégségben, váratlan vendégek low budget családi helyzetben, friss házasok kölcsnös örömszerzése, ha valamit kis energiával, gyorsan kell létrehozni; érettebb kapcsolatokban, amikor semmire sem jut idő, széteső kapcsolatokban, ahol a torta már visszafelé sül el.  A lényeg, hogy ez egy mindenféle előismeretet, tanulmányokat, tapasztalatot teljes mértékben nélkülöző, buta, házilag megvalósítható, gyors,de nagyon finom torta recept. Egyszerűen nem lehet elrontani. Úgy született, hogy amíg 2 és fél órás remekbe szabott 10 tojásos, sűrű, rózsás csokitortámat készítettem, a hölgy, akinek most a fentiekre tekintettel nem említeném meg a nevét, sajnálkozó tekintettel ezt a receptet tette elém. 
 
csokitorta (kis betűvel)
Hozzávalók:
 
250 gr liszt
250 gr cukor
250 ml tej
1 sütőpor
1 tojás (vagy két kicsi)
50 gr vaj
40 gr kakaó (legalább 22-24%-os kakaóvaj tartalommal)
 
A hölgy, akinek a nevét tehát nem tartom illendőnek itt megemlíteni, egyből duplázza az adagot, így születik a NASA sztratoszféra kutató léggömbjeire emlékeztető móon felfújt hatalmas csokitorta, ami ezután könnyűszerrel kettévágható.

Az elkészítés, csak címszavakban:
vajat megolvasztani, a tojássárgájába bele a cukrot,  szétkeverni (mondja ő, szerintem össze) hozzá az olvasztott vajat, aztán jöhet a liszt és a sütőpor., meg a kakaó, a sűrű masszához hozzákeverünk 250 ml tejet, benne egy citrom, vagy narancs reszelt héját. Eztuán a felvert tojásfehérje is a felhígult masszába kerül, tortaformát kivajazni és kész. Sütő 180 C fok, zárjuk be jól azh ajtaját, mert a torta gigantikus magasságúvá dagad.
 
 
A tortát érdemes félbevágni, közé és a  tetejére a következő masszt tesszük:
3/4 liter tej, három leveses szedőkanál kakaó felmelegítve, felforralva, majd bekeverve és elkeverve, temperálva 300 gr cukorral édesítve, tehetünk hozzá bármit a rózsavíztől a karadamomig, hagyjuk kihűlni, így lesz tökéletes gumikemény igazi csak kakaó-csoki máz. Ezzel bekenjük a torta belsejét és a tetejét vastagon. A képen látható torta vastagságra a torta feléből született. Hirtelen ötletből mascarpone és felvert tejszínben kevertünk el egy evőkanálnyi Matcha Suisent némi cukorral. A zöld habos krémet eligazgatjuk a csoki tetején, majd hozzáláthatunk a megérdemelt lakomának. Nagy munka volt, pontosabban nagy munkának látszott, megérdemeltük.
:
 
 
Matcha zöld tea csokitorta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ugrás az oldal tetejére