Matcha   zöld   tea   palacsinta


 

matcha palacsinta

Matchás palacsinta, nevezzük úgy malacsinta biztos nem kapható a palacsintázókban, pedig ott aztán minden elképzelhető töltelék és ízesítés előfordul, lekváros, káposztás és persze csokoládés. Ezek egy része olyan súlyos támadás a test ellen, hogy pusztán a nevük említésétől is olajszagú lesz a haj, reng a háj, nehezebben dobban a szív. De a palacsinta nem áll meg az édességeknél, a crépe, ahogy tőlünk nyugatra ismerik már mindent magába foglalhat, lehet benne rák, sajt, kecskesajt, dió, gyümölcsök, stb.

matcha palacsinta alap

Teával viszont nemcsak a feltétet, vagy tölteléket, hanem magát a palacsintát is át lehet alakítani. A japán teák fenomenálisak ebbben, elég, ha a pirított teából, a hojichából készült krémet, vagy a különféle zöld teákat próbáljuk ki.

matcha palacsinta sütés

 

Mi 1 liter tejet, 4-500 gramm átszitált lisztet, kevés olajat, sót és cukrot, továbbá 4-5 tojást használunk a palacsinta tésztájához, mindezt nagyjából szemrevételezés és a krém konzisztenciája alapján. Most viszont hozzátettünk egy evőkanálnyi Matcha Suisent és hozzáfogtunk a palacsinta normál kisütéséhez. Ez a képen látható zöld rugacs, avagy matchával készített palacsintatészta, ami már önmagában is finom.

matcha zöld tea palacsinta

Tölteléknek természetesen matchás túró kerül bele, így jön létre az abszolút zöld tea palacsinta, de a legjobb a darált mák méz társaságában, vagy a nyers kakaó. Legfelül egy könnyű változatot mutatunk, ahol a normál palacsintába matchával kevert túró várja az édes-, és teásszájúakat. A palacsintát porcukor helyett természetesen matchával szórtuk meg. Itt lent pedig egy nemzeti, málnalekvárral töltött piros, fehér, zöld palacsintát láthatnak.

matcha zöld tea palacsinta málnalekvárral

Matcha palacsinta készenű

 

 
Ugrás az oldal tetejére