Ettől már csak a limonádé készítés egyszerűbb. Négytagú család esetén is számolj a következőkkel. Tegyél egy alumínium lábast a tűzhelyre, benne fél liter minél zsírosabb tejjel ízlés szerinti cukorral és 4 tojássárgájával. Egy cukrászkeverővel, vagy habverővel alaposan keverd el és lassan kevergetve melegítsd egészen forrásig. Ez eddig egy cukrászkrém alapanyag, más néven madártej. Ha nem sajnálod (én sajnáltam) tegyél bele egy felnyitott vaníliarudat. A krémet hagyd lassan kihűlni. Most tegyél hozzá 1 evőkanálnyi, vagy kevesebb matcha wakatakét (de van olcsóbb is: matcha suisen) és alaposan keverd el bármivel, ami a kezed ügyébe kerül. A tej már csak meleg legyen, amikor elkevered, ne pedig forró, bár úgyis jó, csak erősebb lesz az íze.
Önts hozzá 3-4 dl főzőtejszínt és jól keverd össze. Tedd az egészet egy fémtálba és tedd be a mélyhűtőbe. 2 óra múlva kavard meg, aztán még vagy kétszer-háromszor jól kavard össze, törd meg a fagylalt képződő jégkristályait. Szervírozd kristályüvegben, vagy fekete tálon, tegyél köré pálmyszirupban eltett pálmagyümölcsöt (arab boltokban kapható), de jól áll hozzá kontrasztnak a felolvasztott málna, eper, vagy más piros gyümölcs. Ne csodálkozz, ha a gyerek kér még és ha este eszed és hajnalban még nem érted, miért nem alszol, gondolj ránk. Másnap, ha elmégy a fagyis előtt, aki éppen kidekázza valamelyik porfagyiját elmosolyodhatsz magadban, de ne felejtsd el hangosan üdvözölni!
|